Переваги ЖК бізнес-класу в передмісті Києва

06.04.2021

Переваги ЖК бізнес-класу незаперечні: висока якість застосовуваних будівельних матеріалів, передові технології зведення будинків, розвинена інфраструктура. Ці параметри майже відповідають за характеристиками житловим комплексам еліт-класу, але коштують на порядок дешевше. А якщо брати проєкти класу «бізнес», зведені в передмісті Києва, то вони мають ще й додаткові «плюси».

1. Розташування. Столичним комплексам, навіть високого класу, часто не вистачає тиші, спокою, наявності поруч рекреаційних зон, де можна відпочити від суєти міського життя. Завдяки розташуванню в передмісті, можна домогтися поєднання високої якості міського життя з затишком, комфортом і тишею, недоступними київським проєктам. Окремі населені пункти, розміщені за межами Києва, при цьому розташовані близько від міста, як Софіївська або Петропавлівська Борщагівки, що дозволяє тримати руку на пульсі життя мегаполісу.

2. Ціна. Житло бізнес-класу в столиці все ж вартує досить відчутно. Переїзд за місто і вибір там квартири в комплексі бізнес-класу значно знижує потенційну стелю цін за «квадрат». Житло названого класу в передмісті іноді навіть коштує як квартира з аналогічною площею в столичних ЖК економ-класу. Погодьтеся, краще витратити ці гроші на якісну квартиру, а зекономлені гроші вкласти в ремонт. Додамо, що в комплексах бізнес-класу ремонт уже більшою чи меншою мірою зроблений забудовником, тоді як в проєктах економ-класу ремонт гарантовано доведеться робити з нуля.

3. Збереження переваг, доступних столичним ЖК бізнес-класу. Крім названих переваг, нікуди не зникають інші «плюси», що характеризують клас «бізнес». Монолітно-каркасна технологія забезпечує швидке зведення будинків і дає можливість для перепланувань житла. Безпека мешканців забезпечується закритою територією, наявністю охорони та відеоспостереження. Такі житлові комплекси мають доглянуту територію з зонами для відпочинку дітей і дорослих, підземний і наземний паркінги, а також власні комерційні приміщення під магазини, кафе й інші заклади. Цей список «плюсів» цілком підходить для окремої статті.

Переваги заміських ЖК класу «бізнес» породили бум на житло за цим параметром. Чи підходить цей варіант конкретно для вас? Вирішуйте самостійно. Але таке співвідношення якості і ціни сьогодні нечасто зустрінеш на ринку нерухомості.