Купівля квартири в новобудові як спосіб довгостроковій економії

27.11.2020

Житловий фонд Львова різноманітний: тут є будинки старше ста років часів Австро-Угорської імперії; будівлі вже ХХ століття від польських архітекторів; багатоповерхівки радянської доби; житлові проєкти часів незалежності.

Цікаво: у плані вартості, на відміну від Києва, де розташування відіграє ключову роль, у Львові ціна на квартиру прив'язана до стану будинку та до ремонту. Нелегко, але реально знайти дешевий варіант житла в самому центрі міста в старовинному кам'яному будинку. Однак відносно невисока ціна має свої причини – у довгостроковій перспективі життя тут обернеться витратами. І, навпаки, економічними є новобудови. Чому?

Система електропостачання та водопроводу в старих будинках не відрізняється якістю. Це призводить і до можливих аварії з відключенням світла, і до необхідності вкладати додаткові кошти в заміну проводки або труб. Цієї проблеми в новобудовах нема: комунікації виконано на рівні, й вони будуть служити десятиліттями.

Окремо слід сказати про опаленні:

  • Наявність власної котельні означає, що можна вмикати, вимикати й регулювати опалення відповідно до погоди та реальних потреб, а не в прив'язці до календарних термінів.
  • Чудово, якщо використовуються матеріали, які затримують тепло і не заважають природній циркуляції повітря – можна опалювати квартиру ефективно, використовуючи меншу кількість пального.

У довгостроковій перспективі це означає суттєву економію.

Якісна інфраструктура – теж запорука економії:

  • Ідеться про паркінг – наявність підземного для жителів і наземного гостьового дозволяє економити на зберіганні власного автомобіля та зручно тримати його під рукою.
  • У комерційних приміщеннях на перших поверхах новобудов знаходяться магазини, продуктові крамниці, аптеки та офіси, а отже, можна економити на дорожніх витратах.
  • Планування дуже зручні. У новобудовах є комори, на першому поверсі – місце для зберігання велосипедів. Практичність у розподілі простору – економія зусиль і часу на пошук місця для речей.

Комфорт оптимальної інфраструктури будівлі означає економію часу, що чи не більш важливо, ніж економія грошей.