Як і скільки заробити, щоб купити квартиру бізнес-класу

22.04.2020

Квартира бізнес-класу – хороший варіант для купівлі житла, який практично відповідає вимогам житла класу «преміум», але при цьому коштує ненабагато більше, ніж квартири в будинках комфорт-класу.

Вартість житла – окрема тема. Здається, що назбирати на власну квартиру для середньостатистичного громадянина – нездійсненна місія. Але способи вирішити цю задачу є, навіть якщо ви не володієте супернавиками бізнесменів. Про них – нижче.

1. Заробіток в інтернеті.

Не кажемо про всілякі піраміди, афери або інші сумнівні «штуки». Чому б не почати вести власний блог? Блог – популярний сьогодні засіб для заробітку грошей. Знімайте, пишіть про те, що подобається. Повірте, знайдеться багато людей з інтересами, аналогічними вашим, які із задоволенням будуть стежити за вашим блогом.

2. Навчання людей.

Ви гарні в якійсь сфері? Навчайте цьому людей. Відкрийте курси. Сьогодні вартість оренди студій або окремих кабінетів / класів невисока, навіть є можливість знімати їх погодинно, а не тільки помісячно. Якщо ваша особиста присутність необов'язкова, тоді є ще більш підходящий варіант, що допомагає заощадить час на дорогу і гроші на оренду – заняття по скайпу.

3. Отримання нової спеціалізації.

Радимо звернути увагу на спеціальності, що мають перспективи для розвитку і заробітку. Багато з них також дозволяють працювати на відстані, наприклад, написання SEO-текстів, розробка сайтів та інше. Інші спеціальності вимагають меншого часу навчання, але здатні також генерувати прибуток, наприклад, ріелторська діяльність.

4. Надання послуг.

Будівельники, ремонтники, електрики, сантехніки, фотографи, відеооператори – затребувані нині спеціальності. Почніть із малого, але з часом ефект «сарафанного радіо» зробить так, що відбою від клієнтів не буде (якщо ви майстер своєї справи, звичайно). А це дозволить збільшити вартість послуг і швидше купити бажану квартиру бізнес-класу.

Скільки збирати?

На прикладі однокімнатної квартири площею 40 кв.м. в ЖК бізнес-класу «Crystal Avenue» в Петропавлівській Борщагівці розрахуємо, скільки часу нам знадобиться. Сьогодні приблизна вартість такого житла становить 36 тисяч доларів. Додамо: це ціна на етапі будівництва комплексу.

Якщо відкладати за місяць 500 доларів, за рік «набіжить» 6 тисяч доларів, а потрібну суму в 36 тисяч доларів отримаємо за 6 років. 500 доларів – відносно невелика сума за сьогоднішніми мірками, а якщо у вас є друга половинка, тоді можна або збирати по 250 доларів на місяць, або відкладати ті ж 500 доларів кожному – і тоді термін, який вам знадобиться, складе всього 3 роки!